Kysymyksiä ja vastauksia

Missä Kaloxi® -puhdistusnestettä voi käyttää?

Kaloxi® -puhdistusnestettä voi käyttää kaikkiassa lämpö-, jäähdytys- tai käyttövesijärjestelmissä. Joka paikassa jossa vesi liikkuu tai toimii lämmönsiirtäjänä. Esimerkiksi autoissa, veneissä, kylmä- ja lämminvesiputkissa. Puhdistettaessasi esineitä laita ne Kaloxi® -kylpyyn.

Kuluttaako Kaloxi® esineitä?

Ei. Nesteellä on erikoiset ominaisuudet. Se on ympäristöystävällinen ja se ei kuluta tunnettuja metalleja tai tiivisteitä.

Kemikaalit vahingoittavat laitteita

Vanhemmat markkinoilla olevat puhdistusnesteet koostuvat yleensä vain voimakkaista hapoista tai emäksisistä aineista. Kaloxi on täysin vaaraton. Se ei vahingoita muovia, metallia, kumiosiaeikä kuitutiivisteitä.

Miksi puhdistus pitäisi suorittaa?

Jo 0,1 mm kuonakerros pattereissa ja putkistoissa kohottaa lämmityskustannuksianne 5-10% jotka kohoavat jatkuvasti. Kaloxi puhdistuksella säästätte heti lämmityskustannuksissanne.

Olemme juuri asentaneet uuden polttimen...

Hyvä. Olette jo tehneet ensimmäisen säästötoimenpiteen, mutta se ei yksin riitä. Putkistojen Kaloxi puhdistuksella saatte kaiken hyödyn myös jo tekemästänne investoinnista.

Putkista irtoavat epäpuhtaudet tukkeutuvat toiseen kohtaan?

Ei. Kaloxi® puhdistaa epäpuhtaudet poreilemalla ja liuottamalla kuona-aineet (kalkki, magnetiitti, ruoste, humus, natron, bakteerit) nesteeksi jolloin ne poistuvat vaivatta.

Kuinka nopeasti järjestelmä on käyttövalmiina puhdistuksen jälkeen?

Käyttö voi alkaa heti kun se on huuhdeltu vedellä.

Koska putket alkavat likaantua puhdistuksen jälkeen?

Puhdistuksen jälkeen järjestelmä on kuin uusi mutta veden likaisuuden takia kaikki alkaa alusta.

Syntyykö putkistoihin vuotoja?

Harvoin. Jos putkistot ovat niin vanhoja ja kuluneita että putket koostuvat ainoastaan ruosteesta ja kalkkista vuotoja saattaa syntyä. Vuotava kohta hajoaisi muutoinkin jonkin ajan kuluttua jolloin se saattaisi aiheuttaa suurtakin tuhoa. On parempi todeta vuoto huollon yhteydessä ammattimiesten läsnäollessa kuin vesivahingon sattuessa.

Onko Kaloxi® vaarallisen vahvaa?

Ei. Kaloxi® ei ole vaarallisen vahvaa vaikka se voi liuottaa liat putkistoista. Työskentelyä nesteen kanssa ei vaadi erillisiä suojavarusteita. Nesteen saaminen iholle tai suuhun saattaa kirvellä mutta ei ole vaarallista.

Onko se happoa?

Kyllä, mutta ei siinä mielessä mitä hapolla yleensä tarkoitetaan, vaan ennemmin samanlaista mitä käytetään esim. ruuissa ja juomissa.

Kuinka korkea puhdistusnesteen pH-arvo on?

Tiivisteenä se on 1,4 mutta käyttövalmiina sekoituksena (1:10) se on noin 2. Puhdistaessaan pH arvo nousee, jolloin se on noin 4-6.

Miten neste hävitetään puhdistuksen jälkeen?

Käytön jälkeen neste voidaan laskea viemäriin tai mereen. Sitä ei tarvitse toimitettaa erikoiskaatopaikalle.

Miten puhdistus käytännössä suoritetaan?

Ensin selvitetään järjestelmän suuruus ja sitten lisätään nestettä suhteessa 1:10. Ainetta kierrätetään pumpun avulla. Koko järjestelmän voi puhdistaa yhtä aikaa tai sitten vain se jossa tiedetään likaa esiintyvän, esim. putken pätkissä, siirtimissä, vaihtimissa ym.

Voiko nestettä käyttää käyttövesijärjestelmiin?

Kyllä. Kierrätyksen aikaansaamiseksi voidaan käyttää esim. lämminvesiputkistoa tai ulkoista letkua. Puhdistuksen jälkeen järjestelmä on huuhdeltava runsaalla vedellä, onhan kyseessä sentään juomavesi.

Miten lämmintä nesteen tulee puhdistuksen yhteydessä olla?

Kaloxi® toimii parhaiten lämpimänä +30ºC - 85ºC.

Voiko laivojen lämmönsiirtimiet puhdistaa?

Kyllä. Toimenpide on aivan sama kuin muualla.

Poistaako neste simpukat?

Kyllä. Simpukat ovat koostumukseltaan kalkkia jonka Kaloxi helposti poistaa.


Voit lähettää meille kysymyksesi palautesivumme kautta.


Termorens PHE, VAT: FI2314847-0, Kylänevantie 2, 00320 HELSINKI, Finland
Tel. +358 (0)40 530 7457 Email termorens@termorens.fi URL www.termorens.fi